aloaded_newsletter.png
 
 

Label Archive Programme

Pophistorien måste alltid skrivas om. ALOADED startar nu ett unikt program för att dokumentera vår popkulturella samtidshistoria. Anledningen är att många av de alternativa skivbolag som under de senaste decennierna varit med och definierat den svenska (och inte sällan den internationella) musikhistorien riskerar att falla i glömska.

Berättelserna, bilderna, spelningarna, recensionerna, skivorna och inte minst musiken måste säkras och bevaras. ALOADEDs Label Archive Programme ger några av våra mest inflytelserika labels chansen att trygga sitt eftermäle och återutge musiken.

Möjligheterna är många och anpassningsbara, men här kommer några idéer kring vad vi kan erbjuda.

Webbsida / Digital katalog

Samla berättelser, musikkatalogen, omslagen, bilderna, diverse texter, milstolpar och memorabilia. Dela erfarenheter, visa nya scener, sidor och hemligheter. Vi hjälper med innehåll, texter, design och uppladdning. Komplettera med en webbshop för gamla och nya produkter.

Digital samlingsskiva / box

Paketera och presentera katalogen för gamla och nya fans. Samla in låtar som du kanske tappat rättigheterna till. Åter-pitcha till Spotify mfl och återaktivera katalogen.


Fysisk samlingsskiva / box

Ett fysiskt monument över labels historia. Vi hjälper med produktion, distribution och försäljning.


Bok / magasin / trycksak

Berätta din historia i ett format som är värdig din gärning. Värdig att visa upp och sprida. Blanda gamla och nya bilder med texter och citat. Tillsammans med webbsidan och samlingsskivorna blir trycksaken det givna minnesmärket över labels historia. Hårdpärm, pocket, magasin eller litet fanzine? Vi hjälper dig med produktion, distribution och försäljning.


Podcast / radiodokumentär

Tillsammans med dig skapar vi en egen liten dokumentär om din historia. Intervjuer, tal och musik.

Grafisk poster

Vi hjälper dig producera den perfekta postern. 10 signerade exemplar på konstpapper eller 1000 ex för stadens alla elskåp?


Crowdfunding-hjälp för finansiering

Vi hjälper dig sätta upp en kampanj för insamlingar som kan bekosta tex webbarkivet eller samlingsskivor på vinyl.


Event/Föreläsning/live-presentation/releasefest

Vi hjälper dig sätta samman en smakfullt firande av samlingsskivorna, boken och/eller webbsidan. En hyllning till det som varit med blicken på framtiden.


PR och press
Vi kan erbjuda en ett promotionarbete kring lanseringen av de olika produkterna för att (åter)skapa intresset för labeln och musiken. Vi jobbar för att releaserna och personerna bakom ska uppmärksammas i press & media.


Processen

ALOADED finns med under hela produktionen, från idé och beställning till lansering och försäljning. En projektledare från oss utarbetar tillsammans med ett team av skribenter & formgivare planen för produkter, innehåll och produktion – självklart i tätt samspel med dig.

Koncept och innehåll.

Tillsammans med dig tar vi fram en plan för innehåll och uttryck. Vi samlar in, digitaliserar, katalogiserar, väljer ut och sorterar i det du redan har, och funderar över vad som behöver kompletteras med. Kanske en biografisk text, eller en intervju med personerna bakom, kanske bättre bilder på produkter, personer eller platser. Du bestämmer själv din grad av medverkan.


Produktion

Vår projektledare sätter ihop en projektgruppen som ska skapa de olika produkterna – webbsida, trycksaker och digitala lösningar. Aloaded bevakar varje steg i produktionsprocessen, och ser till så att dina förväntningar och önskemål infrias.


Marketing och distribution

Behöver du hjälp att driva webbshop, ordna releasefest eller kontakta press och media? Tillsammans tar vi fram en plan för lansering, promotion och försäljning.
Let’s do it!

Prata med din labelkontakt eller skicka ett mail till hello@aloaded.com 

 

Inspiration

The Factory Records Catalog
factoryrecords.org
Webbsida och digitalt arkiv för skivbolaget Factory Records.

Kning Disk 2005–2012 Box Set.
Spotifylänk
Samlingsskiva digital + CD, 4 volymer.
54 spår.


Musik och Estetik. Ett program om Kning Disk – ett udda skivbolag”
https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/924?programid=767
Radiodokumentär


A Creation Fan Product

http://www.creation-records.com/audio/
Webbsida och digitalt arkiv för skivbolaget Creation.


Silence
https://silence.se/om-oss/
Skriver sin egen historia på sin hemsida

 

.